Specialisaties

Neus en holten - kopieNeus en bijholten

De Lingzhi Praktijk behaalt uitstekende resultaten bij chronische neus- en bijholten problemen en sinusitis. Onze aanpak pakt inderdaad aan. Maar velen hebben er baat bij. Weer kunnen ademen, geen hoofdpijn meer, een heerlijk opgelucht gevoel.

Pijn

Iedereen krijgt met pijn te maken. Nekpijn, hoofdpijn, rugpijn, pijn in gewrichten zoals schouders of knieën, tenniselleboog door overbelasting, spierpijn en nog meer. Ruim twaalf procent van de Nederlanders lijdt aan chronische pijn die een zware belemmering is bij het dagelijkse leven. Gelukkig hebben de traditionele Chinese geneeswijzen vaak effectieve oplossingen.

TCG stelt: “Als er een blokkade is, is er pijn”. De meeste pijnklachten zijn het gevolg van een blokkade in de vrije stroom van Qi (energie) of vanXue (bloed). Acupunctuur is effectief om pijnen te bestrijden. Door acupunctuur komt op korte termijn serotonine vrij, een pijnstiller die het lichaam zelf maakt. Serotonine heeft nog veel meer nuttige functies.

De toenemende beweeglijkheid die acupunctuur bereikt, bevordert doorbloeding, en zorgt voor ontspanning.

december2012 057

Chinese kruiden

We moeten bedenken dat chemische geneesmiddelen ontstaan zijn door de kennis en de toepassing van kruiden. Pas in de vijftiger jaren werden de werkzame stoffen uit planten gehaald en later nagemaakt. Daarna zijn ook nieuwe verbindingen getest op eventuele geneeskracht. Met Chinese kruiden is het vaak mogelijk om blokkades op te heffen, pezen en ligamenten te versterken.

Bedenk dat Chinese geneeswijzen altijd kijken naar de totale mens in zijn dagelijks leefpatroon. Niet pijn wordt bestreden, maar de herkomst, de bron wordt aangepakt. In de praktijk zal elke patiënt op een andere manier worden behandeld op een voor haar of hem unieke manieren met een speciaal voor hem of haar samengesteld uniek recept.

Hoofdpijn

Hoofdpijn komt veel voor. Ruim zeven procent van de Nederlanders heeft last van migraine. Velen hebben regelmatig last van spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn of hoofdpijn door problemen met hoofd- en bijholten. Hoofdpijn kan in de Chinese diagnostiek worden beoordeeld als een “leegte conditie”. Daarbij is er niet genoeg Qi (energie) of Xue (bloed) om het hoofd te voeden. Bij hoofdpijn door sinusitis wordt gedacht aan Flegma en Damp als blokkades voor de vrije stroom van Qi en Xue naar de hersenen.

Acupunctuur, soms ondersteund met een kruiden recept zullen de oorzaken aanpakken en het dagelijkse leven verbeteren.

101Massage helpt

Massage is helaas een ondergeschoven kind bij veel therapie vormen. Jammer. Massage helpt ouderen beter bewegen, verbetert doorbloeding, verbetert evenwicht, helpt hoofdpijn voorkomen, ontstrest en levert op veel punten een positieve bijdrage aan het dagelijks welbevinden. Massage op basis van Chinese geneeswijzen is een belangrijk onderdeel van de studie TCG.

Sportmassage helpt te herstellen na inspanning. Dat geldt voor elk soort sport. De Lingzhi praktijk Amsterdam is gespecialiseerd in Massage en Chinese fysiotherapie.